Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, δέχτηκε στο Προεδρικό μέγαρο αντιπροσωπεία της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδας, στην οποία συμμετείχαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κεγάμ Χατσεριάν, μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Ορθοδόξων Αρμενίων και της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας.
Ο Μητροπολίτης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την υποδοχή και μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό του Καθολικού, του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Αράμ ‘Α.
Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο θέματα που αφορούν την Ελληνο-Αρμενική κοινότητα, καθώς επίσης και για το μείζον ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ο κ. Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις της 103ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων και της 100ής πανηγυρικής επετείου της Ανεξαρτησίας της Αρμενίας το 1918.
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συναισθήματα για τους Αρμένιους και τόνισε τη συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας.
Αναφέρθηκε ακόμη στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Έλλαδας και Αρμενίας.
Ο Πρόεδρος εξέφρασε την θέληση του να ενισχύσει τους παραδοσιακούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και τόνισε ότι θα ήθελε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία το φθινόπωρο.