Συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή μαζική κινητοποίηση των Αρμενίων της Ευρώπης Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024, στις 18:00, στην Πλατεία Συντάγματος
120.000 Αρμένιοι κάτοικοι του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) ζουν εκτοπισμένοι από την πατρογονική τους γη, μετά τις σφοδρές επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, που μετά από εννέα μήνες αποκλεισμού, επιβολής πλήρους πολιορκίας, επιβεβλημένης λιμοκτονίας και ακραίες μεθόδους εκφοβισμού, εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών.
Αποτέλεσμα.
Αναγκαστική έξοδος ολόκληρου του αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
ΛΕΜΕ OXI στην πολιτική εθνοκάθαρσης του Αζερμπαϊτζάν
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην παράνομη κράτηση των Αρμενίων αιχμαλώτων, αμάχων ομήρων, αιχμαλώτων πολέμου, και της πρώην και νυν πολιτικής ηγεσίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η βία πρέπει να σταματήσει.
***
Ένας μεγάλος αριθμός Αρμενίων αιχμαλώτων κρατείται παράνομα από το Αζερμπαϊτζάν.
Μετά τις στρατιωτικές επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν, που οδήγησαν στον εκτοπισμό 120,000 αρμενίων, το Αζερμπαϊτζάν προέβη στη σύλληψη 8 ατόμων της πολιτικής ηγεσίας του Αρτσάχ, ενώ η τύχη 80 επιπλέον αμάχων ομήρων και αιχμαλώτων πολέμου είναι άγνωστη. Αυτοί αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες, ενώ χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης εναντίον της Αρμενίας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη βία του Αζερμπαϊτζάν. Ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των Αρμενίων αιχμαλώτων.
***
Μετά τον πόλεμο και την ερήμωση του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) από τους Αρμένιους κατοίκους του, στόχο του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν τα πολιτιστικά μνημεία, οι εκκλησίες, οι σταυρόπετρες και τα νεκροταφεία. Ένας συνεχής βανδαλισμός, μια βίαιη προσπάθεια καταστροφής των μνημείων αυτών συντελείται από το Αζερμπαϊτζάν.
Εκκλησίες καταστρέφονται ολοσχερώς, ή μεταβάλλονται σε τζαμιά. Στις κατεχόμενες περιοχές του Αρτσάχ το Αζερμπαϊτζάν τίνει να σβήσει κάθε ίχνος του Αρμενικού πολιτισμού.
ΛΕΜΕ OXI στην πολιτική εθνοκάθαρσης του Αζερμπαϊτζάν.