Αγαπητοί γονείς,
Πολύ σύντομα το παιδί σας θα ξεκινήσει το συναρπαστικό ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης και την διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.
Στο ταξίδι αυτό ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν το νηπιαγωγείο και η πρώτη τάξη του δημοτικού. Εκεί το παιδί αποκτά τις σημαντικότερες αξίες της ζωής. Αποκτά τους πρώτους του φίλους, μαθαίνει να είναι κοινωνικό, εργατικό, καθαρό, ενθουσιώδες, έντιμο και υπεύθυνο, μαθαίνει να έχει φαντασία.
Κάθε παιδί αρμενικής καταγωγής είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε μέσα στο αρμενικό σχολείο.
Οι νέοι Αρμένιοι γονείς εμπιστεύονται το αρμενικό σχολείο γιατί αυτό προσφέρει:

*Παράδοση και πρόοδο
Στα σχολεία μας τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται μέσα από την αρμονική αλληλεπίδραση διαφορετικών πολιτισμών. Αγαπούν το όρος Αραράτ, είναι περήφανοι για την Αρμενία και ενστερνίζονται τις ρίζες τους, παράλληλα νοιώθουν υπερηφάνεια για την ελληνική ιστορία και τον Παρθενώνα, σέβονται όλους τους πολιτισμούς και συγχρόνως μαθαίνουν να σκέφτονται ως πολίτες του κόσμου.

*Ασφάλεια και φροντίδα
Τα σχολεία μας αποτελούν το δεύτερο σπίτι των μαθητών μας, όπου απολαμβάνουν ένα ζεστό, ασφαλές περιβάλλον και οικογενειακή φροντίδα.

*Υλοποίηση του προγράμματος σπουδών του Υπουργείου Παιδείας με επιπλέον μαθήματα Αρμενικής γλώσσας και Ιστορίας σε ολιγομελή τμήματα.

*Χρήση υπολογιστών και συγχρόνων μέσων διδασκαλίας -διαδραστικοί πίνακες, ομαδικές εργασίες, βιβλιοθήκη.

*Επιτυχίες αποφοίτων
Με περηφάνεια δηλώνουμε ότι η πλειοψηφία των αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου μας εισάγονται με επιτυχία στις καλύτερες σχολές των Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων. Οι νέοι μας απολαμβάνουν επίσης ιδιαίτερης εκτίμησης στον χώρο της εργασίας τους και ξεχωρίζουν με το ηθικό τους ανάστημα.

*Εκδρομή στην Αρμενία
Το Γυμνάσιό μας διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρμενία, για τους απόφοιτους της Γ’ τάξης, μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς. Μια εμπειρία ζωής, το ταξίδι αυτό αφήνει υπέροχες αναμνήσεις, ενισχύει τη φιλία των παιδιών, ζωντανεύει όλα όσα έχουν μάθει στη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων για την Αρμενία και την ιστορία της. Διατηρεί την καταγωγή τους ζωντανή στο μυαλό και την καρδιά των μαθητών.
Τα σχολεία του Αρμενικού Κυανού Σταυρού είναι το λίκνο για την διατήρηση της ελληνοαρμενικής παροικίας. Διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας με αρμενική και ελληνική παιδεία και πανανθρώπινες αξίες.

Για να δείτε από κοντά τα σχολεία μας, να γνωρίσετε τις νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Διευθύνσεις των σχολείων.

· Νηπιαγωγείο «Αρτίν Καλουστιάν» και Δημοτικό Σχολείο «Λεβόν & Σοφία Αγκοπιάν», Νέος Κόσμος: email: s.hagopianvarjaran@gmail.com

· Νηπιαγωγείο «Χαγιαστάν Ουσακλιάν» και Δημοτικό Σχολείο «Ζαβαριάν», Νίκαια:
email: mail@dim-kyan-stavr-nikaias.att.sch.gr

Με εκτίμηση,
Εκπαιδευτική Επιτροπή