Επίσκεψη του Αρμένιου Πατριάρχη της Κων/πολης στην Αρμενική Κοινότητα της Κρήτης

0
20

O Αρμένιος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης κ. Σαχάκ Μασαλιάν πραγματοποίησε επίσημη ποιμαντική επίσκεψη στην Αρμενική Κοινότητα της Κρήτης. Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του έφτασαν στο Ηράκλειο στις 17 Ιουνίου και τους υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της κοινότητας και των θρησκευτικών παραγόντων.
Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης επίσημης διαμονής του, ο Πατριάρχης έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τον Περιφερειάρχη του νησιού κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και από τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Αλέξη Καλοκαιρινό.
Επίσης, ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την ιστορική Μονή Αρκαδίου και άλλα ιστορικά μοναστήρια, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τις θρησκευτικές αρχές. Σε κάθε συνάντηση, τονίσθηκαν οι ιστορικές και θερμές σχέσεις της ελληνικής και της αρμενικής εκκλησίας, καθώς και τα κοινά βιώματα των δύο λαών.
Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, ο Πατριάρχης τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στην ιστορική αρμενική εκκλησία του Ηρακλείου παρουσία των μελών της ελληνοαρμενικής κοινότητας της Κρήτης. Στην λειτουργία παρευρέθηκε και ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος ιερέας Μπαρέτ Χατσεριάν, που έγινε δεκτός από τον πατριάρχη με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα. Οι δύο ιερωμένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα θρησκευτικά και πνευματικά ζητήματα των αρμενικών κοινοτήτων. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Έξαρχου των Αρμενίων Καθολικών Ελλάδος, ανώτερου αρχιμανδρίτη κ. Χοβσέπ Μπεζαζιάν, του Αιδεσιμώτατου της Αρμενικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Ελλάδος, πάστορα Βικέν Τσολακιάν και του επίτιμου πρόξενου της πρεσβείας της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Σαρκίς Νταγκαζιάν.