Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο γραφείο του με την αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, αποτελούμενη από τους Σέρκο Κουγιουμτζιάν και Χριψιμέ Χαρουτουνιάν.
Κατά την προγραμματισμένη αυτή συνάντηση, τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τον υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αρμενία και το Αρτσάχ και κυρίως για την συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και τις διαρκείς απειλές της Τουρκίας κατά της Αρμενίας.
Τα μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και έθεσαν στην διάθεση του Υπουργείου τις δυνατότητες του παγκόσμιου δικτύου των Αρμενικών Εθνικών Επιτροπών για την ανάδειξη και διεθνοποίηση του ζητήματος. Επίσης, εξέφρασαν στον κ. Δένδια την αμέριστη συμπαράσταση της Αρμενικής Κοινότητας στις ενέργειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεχών τουρκικών προκλήσεων κατά της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.