Αλληλεγγύη στους
δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας


Η τεράστια καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ήρθε για να προσθέσει ακόμη περισσότερα δεινά στον λιβανέζικο λαό, που δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες από την βαθιά οικονομική κρίση και την πανδημία. Εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες άστεγες οικογένειες και μια ισοπεδωμένη πόλη είναι ο τραγικός απολογισμός αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας.
Ακριβό είναι και το τίμημα που πληρώνει η πολυπληθής Αρμενική Κοινότητα του Λιβάνου που μετράει μέχρι σήμερα παραπάνω από δέκα νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, χιλιάδες αστέγους και τεράστιες υλικές ζημιές στο σύνολο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και λοιπών κοινοτικών εγκαταστάσεών της, που αποτιμώνται στο 25% των συνολικών ζημιών που έχει υποστεί η Βηρυτός, καθώς οι αρμενικές συνοικίες γειτνιάζουν με το σημείο της έκρηξης.
Τα αδέλφια μας στο Λίβανο χρειάζονται την βοήθεια όλων μας. Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε έτσι ώστε η ιστορική αυτή κοινότητα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Μια κοινότητα που για έναν ολόκληρο αιώνα έχει σταθεί αρωγός όλων μας και έχει ανταποκριθεί υλικά και ηθικά σε όλα τα καλέσματά μας στην Αρμενία, το Αρτσάχ και την διασπορά.
Τώρα είναι η δική μας σειρά να σταθούμε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων αδελφών μας και να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Καλούμε όλους να προσφέρουν την δική τους μικρή ή μεγάλη βοήθεια για να μπορέσει να επιβιώσει και να συνεχίσει την πορεία της η Αρμενική Κοινότητά του Λιβάνου.
Μπορείτε να καταθέσετε την δωρεά σας σ’ έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας.

Εθνική: IBAN GR1801101840000018429600283
Alpha Bank: IBAN GR0201401140114002002005300
Πειραιώς: IBANGR2801720420005042068319229

Μητρόπολη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος
Αρμενικός Κυανούς Σταυρός Ελλάδος
Αρμενικός Σταυρός Ελέους Μακεδονίας & Θράκης
Πολιτιστικό Σωματείο «Χαμασκαϊν»
Ένωση Αρμενίων Αθλητών & Προσκόπων «Χομενετμέν»
Αρμενική Νεολαία Ελλάδας