Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των αθλητικών σωματείων Homenetmen

0
33

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών Νέας Σμύρνης.
Παρόντες ήταν η εκπρόσωπος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κα. Ρούλα Χόνδρου, εκπρόσωποι των σωματείων του Πανιωνίου και του ‘Ικαρου Νέας Σμύρνης, εκπρόσωποι των φορέων της παροικίας μας και μέλη, αθλητές, γονείς και φίλαθλοι.
Η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα. Άρσα Σαμουελιάν καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε το 2024 να είναι μια χρονιά προσωπικής και συλλογικής ανάπτυξης, με υγεία ειρήνη και ευτυχία.
Αναφερθηκε στο γεγονός ότι το 2024 η Ένωση Αρμενίων Αθλητών-Homenetmen, η γνωστή σε όλους ως Αρμενική, γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της στην Ελλάδα. 100 δημιουργικά χρόνια συνεχούς παρουσίας στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Ακολούθως ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, κ. Δερχοβαγκιμιάν Οβίκ, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της περσινής χρονιάς. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η εκπρόσωπος του Αθλητικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης κα. Ρούλα Χόνδρου και ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού συμβουλίου της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Μιγκιρτίτς Χατσαντουριάν.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις των αθλητών και την απονομή τιμητικών πλακετών. Η βραδιά έκλεισε με την ευχή του ιερέα Ναρέκ Σαχινιάν και την ευλογία της βασιλόπιτας.

***

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Βαχάν και Ντιρουί Ντερχοβσεπιάν» του πολιτιστικού κέντρου «Ζαβαριάν» η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών Πειραιώς με την παρουσία πολυάριθμων μελών, αθλητών και προσκόπων.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Χορέν Τσουκαλάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους προπονητές, τους αθλητές, τους προσκόπους και τους βαθμοφόρους του προσκοπικού συστήματος για την καθημερινή προσπάθεια τους για την επίτευξη των στόχων, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς του συλλόγου για την υποστήριξη.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού συμβουλίου της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδας Μιγκιρτίτς Χατσαντουριάν και ευχήθηκε υγεία και επιτυχίες σε όλους για το 2024. Για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Homenetmen-Αρμενική στην Ελλάδα (1924-2024) καθώς την μοναδικότητα του συλλόγου μας στην παράλληλη ανάπτυξη αθλητισμού και προσκοπισμού, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Μπογός Τσολακιάν.
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε αθλητές και προσκόπους που είχαν σημαντικές διακρίσεις και έργο την χρονιά που πέρασε. Κατόπιν ο ιερέας Μπαρέτ Χατσεριάν ευλόγησε την βασιλόπιτα και τρεις τυχεροί κέρδισαν τα φλουριά.