Στις 9 Φεβρουαρίου, στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην 32η επέτειο από την ίδρυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντισυνταγματάρχης Αρμέν Μιρζαπεκιάν, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε την αναπόφευκτη αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας στα πλαίσια των εξελίξεων της διεθνούς ασφάλειας, δίνοντας έμφαση στη διεθνή συνεργασία, μεταξύ άλλων και στη μορφή συνεργασίας Αρμενίας-Ελλάδας και Αρμενίας-Ελλάδας-Κύπρου.
Τόνισε επίσης την παρουσία Αρμενίων φοιτητών στα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και τον ρόλο τους στη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας.
Ο Ντικράν Μκρντιτσιάν, Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, στην ομιλία του συνεχάρη για την 32η επέτειο από την ίδρυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας και τόνισε το γεγονός ότι η αναδιοργάνωση του στρατού μέσω μεταρρυθμίσεων επιδιώκει τον στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας της Αρμενίας. Σημείωσε επίσης ότι η αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο είναι μεγάλης σημασίας.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την τιμή να απολαύσουν το πρόγραμμα του ελληνοαρμενικού συγκροτήματος χάλκινων πνευστών με τον επικεφαλή τους Μιχράν Τσαλικιάν, αφιερωμένο στην Αρμενία και τον αρμενικό στρατό.