Φέτος το πρόγραμμα της δυτικο-αρμενικής γλώσσας «Ζαρμαναζάν» θα λάβει χώρα από 15 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου σε ένα αλπικό χωριό της Γαλλίας, όπου προβλέπεται να τρέχουν 3 διαφορετικές παράλληλες δράσεις:

– κατασκήνωση για παιδιά 10 ως 15 ετών,

– ταχύρρυθμο πρόγραμμα πανεπιστημιακού επιπέδου απευθυνόμενο σε δασκάλους δυτικο-αρμενικής διαλέκτου της διασποράς, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την INALCO (Εθνικό Ίδρυμα Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτικών Επιστημών, Παρίσι). Η μεθοδολογία του προγράμματος, πλούσιο σε σεμινάρια και ομαδικές εργασίες, βασίζεται στις αξίες των σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και προσεγγίσεων και υλοποιείται από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό.

– ειδικά μελετημένο δημιουργικό πρόγραμμα για νέους από 16 ως 24 ετών, το οποίο θα ξεκινήσει 12 Ιουλίου και θα λήξει στις 9 Αυγούστου (απευθύνεται σε νέους που κατέχουν την δυτικο-αρμενική τουλάχιστον σε μέτριο επίπεδο).
Έχουν προβλεφθεί ειδικά εργαστήρια μουσικής, θεάτρου, χορού, ζωγραφικής και καλών τεχνών, όπως επίσης μελέτης, ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής. Θα γίνονται συσκέψεις ελευθέρου διαλόγου και γόνιμων αντιπαραθέσεων με θέματα που ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες. Παράλληλα με την πνευματική δημιουργικότητα θα δοθεί ιδιαίτερη βάση και στην σωματική αγωγή με παιχνίδια και γυμναστική.
Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, της διδασκαλίας και των συζητήσεων η γλώσσα επικοινωνίας θα είναι η δυτικο-αρμενική.
Το πρόγραμμα «Ζαρμαναζάν» είναι ανοιχτό για παιδιά και νέους της αρμενικής διασποράς. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος ως εξής: 40 θέσεις για παιδιά 10 ως 15 ετών, 30 θέσεις για νέους από 16 ως 24, ενώ για τους δασκάλους προβλέπονται 15 θέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.zarmanazan.com
Οι εγγραφές λήγουν στις 22 Ιανουαρίου και ώρα Γκρίνουιτς 23:00΄. Ως τις 30 Ιανουαρίου θα έχουμε απαντήσει σε όλες τις αιτήσεις.
Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το περσινό «Ζαρμαναζάν» , του 2017, παρακαλούμε να παρακολουθήσετε το: “2017 Zarmanazan video”, που θα βρείτε στο www.gulbenkian.pt/armenian-communities:
Το αρμενικό τμήμα του Ιδρύματος Καλούστ Γκιουλμπενκιάν υλοποίησε το παιδαγωγικό πρόγραμμα «Ζαρμαναζάν» 2017, που είναι μια από τις πρωτοβουλίες για την προώθηση της δυτικο-αρμενικής γλώσσας, συνεπικουρούμενη από την Εταιρία «Mille et un mondes», την INALCO (Εθνικό Ίδρυμα Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτικών Επιστημών, Παρίσι) και την πιστοποίηση του Γαλλικού Υπουργείου Νεολαίας και Φυσικής Αγωγής.