Για 3η συνεχή χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κολλέγιο «Ανατόλια», παρουσίασαν στις 2 και 3 Ιουλίου δύο παραστάσεις της δημοφιλούς όπερας του W.A. Mozart «Οι γάμοι του Φίγκαρο», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων MOYSA του ΜΜΘ είχε ο μαέστρος Χάρης Ηλιάδης, την επιμέλεια και μουσική προετοιμασία των τραγουδιστών ανέλαβε η διεθνούς φήμης σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν, τη σκηνοθεσία ο καθηγητής Kent Smith και τη συνοδεία των τραγουδιστών ο Αθανάσιος Παπαϊσίου.
Στο φημισμένο έργο, το ευρηματικό λιμπρέτο του Ντα Πόντε «παντρεύεται» την ιδιοφυή μουσική του Μότσαρτ και παράγουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που παραμένει διαχρονικό.
Με την ερμηνεία τους ξεχώρισαν ταλαντούχοι νέοι λυρικοί τραγουδιστές και μουσικοί, που έδωσαν τη δική τους φρέσκια ματιά με ευφάνταστο τρόπο, υπό την επίβλεψη μιας διεθνούς ομάδας έμπειρων καλλιτεχνών και παιδαγωγών.
Τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, στην Ανω Πόλη της Θεσσαλονίκης, η διακεκριμένη σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν, με την συνοδεία της Κατερίνας Κίτσου στην άρπα, θα παρουσιάσουν ένα ιδιότυπο πρόγραμμα μουσικών διαλόγων για φωνή και άρπα, με τραγούδια γνωστών κλασικών συνθέτων και του Αρμένιου συνθέτη Κομιτάς.