Της Δήμητρας Μανιφάβα

www.businessnews.gr

Περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αρμενία σχεδιάζει η Coca- Cola Hellenic. Αυτό αναφέρθηκε, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αρμενίας κατά τη συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποι της διοίκησης της εταιρείας με επικεφαλής τον περιφερειακό διευθυντή Κηθ Σάντερς με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Καρέν Καραπετιάν.
Ο Κηθ Σάντερς παρουσίασε τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου στην Αρμενία, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στη χώρας, ειδικά καθώς η επιχειρηματική κοινότητας βρίσκει έναν αξιόπιστο συνεργάτη στο πρόσωπο της κυβέρνησης. Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε έτοιμη να παρουσιάσει την Αρμενία ως ελκυστικός προορισμό για τους ξένους επενδυτές. Παράλληλα τόνισε ότι η Coca Cola Hellenic θα συνεχίσει τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας καλωσόρισε την την πρωτοβουλία της εταιρείας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σημείωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να υποστηρίξει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Οι δύο πλευρές, τέλος, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και τη νομοθεσία περί προστασίας του ανταγωνισμού.
Η Coca – Cola Hellenic ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Αρμενία το 1995. Εδρεύει στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ερεβάν, και διαθέτει ένα εργοστάσιο, στο οποίο απασχολούνται 330 άτομα.