Είναι μόλις 16 ετών, αλλά ο ελληνοαρμένιος Τανιέλ Κολανιάν είναι ήδη ένας βιρτουόζος του πιάνου, που έχει κατακτήσει τις ελληνικές και διεθνείς σκηνές. Αυτή τη φορά, ο έφηβος πιανίστας στις 21 Ιουνίου παρουσίασε στο μουσικό κοινό της Αρμενίας έργα των Χάϊντν και Μότσαρτ, με τη συνοδεία της κρατικής καμεράτας της Αρμενίας, υπό τη διεύθυνση του Χαρουτιούν Αρζουμανιάν.
Στην κατάμεστη αίθουσα της μουσικής δωματίου «Κομιτάς», ο πιανίστας Τανιέλ Κολανιάν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία απέδωσε το κοντσέρτο του Χάϊντν για πιάνο και ορχήστρα, ενώ στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ενθουσίασε με την εκπληκτική απόδοση του «Μουσικού Σκέρτσου» του Μότσαρτ.
Το κοινό στην αίθουσα χειροκρότησε θερμά τον νεαρό πιανίστα, ο οποίος ξεδίπλωσε το νεανικό ταλέντο του, αποδίδοντας με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία τα δύο έργα. Πέρα από το επίσημο πρόγραμμα, ο Τανιέλ Κολανιάν, ανταποδίδοντας τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου, έπαιξε αποσπάσματα από τους παραδοσιακούς χορούς του Κομιτάς για πιάνο.
Ο Τανιέλ Κολανιάν είναι γιός του διεθνώς αναγνωρισμένου κιθαρίστα Αγκόπ Κολανιάν. Εχοντας μεγαλώσει σε ένα αμιγώς μουσικό περιβάλλον, ο νεαρός Τανιέλ από μικρή ηλικία φανέρωσε το ταλέντο του στο πιάνο, παράλληλα έχει κερδίσει πολλές πρωτιές σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου.