Προς την
Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα
κύριο Κενεβέζο Κυριάκο

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,

Η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος, με αφορμή τα 43 χρόνια της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Κυπριακό λαό καθώς επίσης και την ευχή της, το Κυπριακό ζήτημα να φτάσει σύντομα στην δίκαιη επίλυσή του.

Η καταπάτηση της διεθνούς νομιμότητας και του δικαίου, καθώς και η βίαιη εκδίωξη πληθυσμών και λαών αποτελούσε πάγια τακτική της Τουρκίας, την οποία εφαρμόζει αδιάλειπτα έως και σήμερα, εις βάρος σχεδόν όλων των γειτονικών της λαών.

Εμείς, Κύπριοι, Έλληνες και Αρμένιοι αποτελούμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εκείνων που υπέστησαν την βάρβαρη αυτή τακτική της Τουρκίας, τις συνέπειες της οποίας συνεχίζουμε να βιώνουμε. Όμως, η αγάπη για τις πατρίδες μας, η πίστη μας για την δίκαιη λύση των ζητημάτων μας σε συνδυασμό με αγωνιστική μας διάθεση, αποτελούν την πιο ηχηρή εναντίωση σε παρόμοιες τακτικές.

Η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος δεσμεύεται να παραμείνει πιστή στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων διαχρονικών αξιών και να αντιστέκεται με αποφασιστικότητα σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του διεθνούς δικαίου, παραμένοντας σταθερός θεματοφύλακας της αρχής της αυτοδιάθεσης των λαών.

Με εκτίμηση,
Αρμενική Νεολαία Ελλάδος