Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Παναγιώτης Γκλαβίνης αλλά και οι φοιτητές του, για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Συνέδριο που διεξήχθη στο Αζερμπαϊτζάν με θέμα την επιστροφή των Αζέρων στα Αρμενικά εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ποιος Αρμένιος είναι ικανός να εμποδίσει τους Αζέρους, να εγκατασταθούν στα εδάφη που κατέλαβαν με τον πόλεμο των 44 ημερών του 2020; Εκείνοι εκτόπισαν με τη βία τους Αρμένιους από την περιοχή τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, φυσικά με την αμέριστη συμπαράσταση των Τούρκων που αποκαλούν “μητέρα πατρίδα” οι Αζέροι.
Οι Αζέροι απέκλεισαν για μήνες τους Αρμένιους από τον έξω κόσμο και τους οδήγησαν σε λιμοκτονία και εξαθλίωση και τους καταδίκασαν να πεθαίνουν από την πείνα, τις ασθένειες και το κρύο, ενώ νωρίτερα εκτελούσαν και συνελάμβαναν κάθε Αρμένιο που έβρισκαν στο διάβα τους και στη συνέχεια επιδείκνυε ο αιμοσταγής πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ, τις σωρούς με τα κομμένα κεφάλια των Αρμενίων και τα λάφυρα από τα κράνη των νεκρών Αρμένιων στρατιωτών και πόζαρε δίπλα τους πανευτυχής και χαμογελαστός.
Αξίζει να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν ότι όλη αυτή η καταστροφή που προκάλεσε το Αζερμπαϊτζάν, δεν έγινε μόνο για να ξαναπάνε μερικές χιλιάδες Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο οποίο συντελέστηκε πρώτα η εθνοκάθαρση κατά των Αρμενίων.
Όλη αυτή η επιχείρηση ήταν ενταγμένη στο Στρατηγικό Σχέδιο της Τουρκίας για την ολοκλήρωση του Παντουρκισμού – Τουρανισμού, που θα ενώνει όλες τις Τουρκόφωνες χώρες, από τις όχθες του Αιγαίου, μέχρι τις χώρες που βρίσκονται πέρα από την ανατολική όχθη της Κασπίας Θάλασσας, γι’ αυτό και πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη το Χριστιανικό εμπόδιο, που χαλάει τα σχέδια της Τουρκίας και λέγεται Αρμενία. Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Γαλάζια Πατρίδα με Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Αναρωτιέμαι τι περιελάβανε η ομιλία του Έλληνα Κοσμήτορα του Α.Π.Θ. Δρ. Παναγιώτη Γκλαβίνη; Αναφέρθηκε έστω και για λίγο στη βαρβαρότητα των Αζέρων απέναντι στους Αρμένιους; Έκανε ιστορική αναδρομή για να τους πει ότι τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι από αιώνες Αρμενικά και όχι των Αζέρων, όπως θεωρούν εκείνοι επειδή τους τα παρέδωσε διοικητικά ο αιμοσταγής δολοπλόκος δικτάτορας του Σοβιετικού Καθεστώτος Ιωσήφ Στάλιν;
Τους εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τα σχέδια των Τούρκων για τη Γαλάζια Πατρίδα, τα οποία υπηρετούν πιστά οι Αζέροι ως εκτελεστικός βραχίονας της Τουρκίας; Μάλιστα έχουν δηλώσει επισήμως πως σε περίπτωση πολέμου των Τούρκων με την Ελλάδα, θα είναι οι πρώτοι που θα πολεμήσουν κατά της Ελλάδος, στηρίζοντας τη μητέρα πατρίδα Τουρκία, γιατί υποστηρίζουν το δόγμα «Δύο χώρες…ένα έθνος».
Φαντάζομαι ότι από ευγένεια λόγω του ότι ήταν προσκεκλημένος και απολάμβανε τη φιλοξενία του Αζερικού καθεστώτος, δεν είπε κουβέντα για την ταμπακέρα. Μάλλον θα συμφώνησε με τις θέσεις τους και θα υπερθεμάτισε. Εξ’ άλλου το περιβάλλον δεν σήκωνε και πολλές αντιρρήσεις, αρκεί να δει κανείς ποιοι έπαιρναν μέρος. Απ’ την άλλη αν δεν ήταν οι Αζέροι βέβαιοι για τα φιλικά προς αυτούς αισθήματα του κύριου Κοσμήτορα, δεν θα τον καλούσαν σε ένα τόσο σοβαρό προπαγανδιστικό Διεθνές Συνέδριο, στο οποίο πήραν μέρος όλοι οι «Δημοκράτες» όπως οι:
Milli Majilis Αναπληρωτής Πρόεδρος Δυτικού Αζερμπαϊτζάν
Samil Ayrin μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας
Narim Moustafa μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Αζερμπαϊτζάν
Yildiz Deveci Bozkus καθηγητής του πανεπιστημίου της Άγκυρας
Krisafi Ledion Διευθυντής Ένωσης Δημοσιογράφων Τιράνων
Bunvan Saptomo πρέσβης Ινδονησίας
Khalid Taymur Akran κέντρου ερευνών Πακιστάν
Ckhakib Benhafri καθηγητής Αλγερίας
Mohd Chec Al Malkawi Σύμβουλος για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Υπουργικού Συμβουλίου Ιορδανίας
Όλοι αυτοί οι δημοκράτες μαζί, συνομιλούσαν για τα δικαιώματα των «αδικημένων» Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και για τα σχέδια των Αζέρων για το Δυτικό  Αζερμπαϊτζάν, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Αρμενικά εδάφη πέρα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Στο συνέδριο επίσης, επιτέθηκαν συντεταγμένα και σκόπιμα στους Γάλλους, κάνοντας αναφορές για βαρβαρότητες κατά τον εποικισμό τους στην Αλγερία, εξού και η πρόσκληση του Αλγερινού εκπροσώπου κι αυτό γιατί η Γαλλία είναι η μία από τις δύο και μοναδικές χώρες μαζί με την Ινδία, που βοηθούν την Αρμενία στην επανασύσταση και αναδιοργάνωση του στρατού της, προμηθεύοντάς τη σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Μαζί με τον Έλληνα Κοσμήτορα πήραν μέρος και δύο ακόμη δυτικές χώρες, όπως της Ιταλίας που έχει εδώ και πολλά χρόνια, ποσοστό στον αγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας Eni S.P.A
Φυσικά το Λουξεμβούργο, που είναι ο παράδεισος που ξεπλένει τα πετροδολάρα του ο Αλίεφ, η σύζυγός του και η παρέα του κι από κει βγαίνουν και τα κονδύλια με τα δώρα και τις χρηματοδοτήσεις ερευνητικών προγραμμάτων προς τους φίλους καθηγητές, που τους κάνουν την προπαγάνδα στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο.
Το δυστύχημα είναι ότι ζούμε σε μια εποχή, όπου έχουν απενοχοποιηθεί άπαντες στις μέρες μας και δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός να τους σταματήσει στον κατήφορο που έχουν πάρει. Όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, κρατούν στα χέρια τους τη μόρφωση και την εκπαίδευση της νέας γενιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.