Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. που, με συντριπτική πλειοψηφία, αναγνωρίζει ως Γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων στο διάστημα μεταξύ 1915-1923, που ζούσαν στα πατρογονικά τους εδάφη, στις επαρχίες της Δυτικής Αρμενίας, στην Οθωμανική Τουρκία.
Το ψήφισμα αυτό, που είδε το φως της δημοσιότητας ανήμερα της 96ης επετείου από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποτελεί μία βαρύνουσας σημασίας στρατηγική πολιτική νίκη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής των Η.Π.Α. και η οποία θα έχει μία ξεχωριστή συμβολή στους αγώνες του αρμενικού λαού για την επίλυση του Αρμενικού Ζητήματος.
Το ψήφισμα αποτέλεσε κόλαφο όχι μόνο για την τουρκική πολιτική, αλλά και για τον Τούρκο Πρόεδρο προσωπικά, ο οποίος μέσω του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον και των συντονισμένων ενεργειών τουρκοαμερικανικών οργανώσεων, προσπάθησαν να μπλοκάρουν το ψήφισμα πριν την κατάθεσή του στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά απέτυχαν παταγωδώς.
Ο πολιτικός κόσμος και σύσσωμη η κοινή γνώμη στις Η.Π.Α. απέδειξαν πως με τον τρόπο αυτό συμπαραστέκονται στον αγώνα υπέρ της δικαιοσύνης και της ιστορικής αλήθειας.
Με την ευκαιρία αυτή, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει πως η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων από το 1996 και έχει καθιερώσει την 24η Απριλίου ως «Ημέρα Μνήμης Της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία».

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ